вторник, 4 февраля 2014 г.

Шевченківська світлиця



4 лютого в Лозівській юнацькій бібліотеці відкрилася Шевченківська світлиця. Тут заплановано провести цілу низку заходів, присвячених 200-річчю з дня народження народного поета і художника. Цього разу в бібліотеці відбувся вечір-портрет «Кобзарева струна не вмирає», на який завітали десятикласники ЗОШ №3. 
Щоб захід пройшов у теплій атмосфері, перед портретом Кобзаря було запалено свічку пам’яті.
Діти переглянули короткий відеофільм, який нагадав їм основні віхи біографії Тараса Шевченка. Його вшановують у всьому світі, про що свідчать переклади його творів на різні мови світу, а також пам’ятники, встановлені в багатьох країнах. Про найцікавіші з них школярі дізналися з електронної презентації.
До світлиці були запрошені гості – представники літературного клубу «Лігос». Його керівник А.Савран, який працює художником в краєзнавчому музеї, розповів дітям про картини Шевченка, про його майстерність як живописця. Він закликав присутніх шукати свого Шевченка, вчитися читати і аналізувати його твори.

Познайомилися школярі з молодою поетесою В.Щиповою, яка, будучи росіянкою, що навчалася в російськомовній школі, пише цікаві вірші українською мовою.
Чудовим був виступ С.Забари, яка, граючі на бандурі, виконала власні пісні на вірші Кобзаря.

Ведуча вечора О.Тарасова прочитала свої вірші, присвячені Тарасу Григоровичу, і розповіла, як працювала над п’єсою, присвяченою стосункам Шевченка і княжни Репніної. У 2011 році ця п’єса здобула другу премію на конкурсі ім.О.Масельського і увійшла до збірки переможців конкурсу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий