среда, 15 октября 2014 г.

Бібліотеки як центри підтримки внутрішньо переміщених осіб



15 жовтня 2014 року у Лозівській юнацькій бібліотеці для бібліотекарів міської бібліотеки, двох Панютинських бібліотек (дорослої та дитячої) і Домаської бібліотеки відбувся тренінг в рамках ініціативи Міністерства культури України (наказ від 18.09.2014 №773) „Про реалізацію проекту „Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами”. Метою зустрічі було окреслення кола діяльності публічних бібліотек міста із забезпечення надання якісних бібліотечно-інформаційних послуг вимушеним переселенцям, налагодження ефективних механізмів комунікації громадян з місцевими органами влади, сприяння їх  соціальній адаптації.
Що бібліотеки можуть сьогодні запропонувати ВПО? Як ефективно організувати послуги для ВПО?  Учасники тренінгу шукали відповіді на ці питання, аналізували юридичні, психологічні та соціальні особливості надання послуг ВПО, а також дізналися, які наявні ресурси та послуги бібліотеки можуть використовувати для допомоги переселенцям.
Це, наприклад, створення «Довідника для ВПО», де буде інформація про установи, у які можна звернутися по допомогу, зокрема, для відновлення документів.
Одним із перших питань, було донесення інформації про бібліотечні послуги до ВПО та запрошення їх до бібліотеки. Бібліотекарі розробили флаєри та визначили канали розповсюдження інформації.



Комментариев нет:

Отправить комментарий