четверг, 1 октября 2015 г.

Історія книги

Вересень – чудова пора для екскурсій до бібліотеки. І недарма, адже незабаром відзначатимемо Всеукраїнський День бібліотек!
Новий сезон таких гостин розпочала Лозівська юнацька бібліотека. А першими до неї завітали учні 2-Б класу ЗОШ №11. Темою екскурсії стала «Історія книги».

Бібліотекар дитячого абонементу І.Сорокіна познайомила школяриків з правилами запису до бібліотеки та поводження з книгою. А власне про історію книги вже в читальному залі дітлахи дізналися від О.Тарасової, яка підготувала цікаву презентацію з практичними завданнями.
Малята дізналися багато цікавого про те, які матеріали використовували люди в різні часи для письма, і яким саме було те письмо – від наскельного живопису до сучасної електронної книжки. На хвилинку діти перетворилися на давніх шумерів і спробували писати клинцями на глиняних табличках. А також випробували себе в письмі на березовій корі і восковій табличці. 


Наостанок на діточок чекав сюрприз від «солодкої» парочки – Іванка та Одарочки. Вони підготували повний кошик «вітамінок читання» – цукерок з прислів’ями про книгу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий