четверг, 11 февраля 2016 г.

Друзі планети


Життєдіяльність і розвиток людства породили зростання населення, виснаження природних ресурсів, забруднення середовища різними відходами.
Тому на часі постала потреба в сталому розвитку, який задовольняє потреби сучасності, але не ставить під загрозу і потреби майбутніх поколінь. В Україні розроблено і впроваджено цілу систему освіти для сталого розвитку, починаючи з курсів для дошкільнят і закінчуючи 11-м класом.
До цієї програми долучаються також бібліотеки як інформаційні центри. От і в Лозівській юнацькій бібліотеці заплановано цикл заходів, присвячений сталому розвитку. Це книжкові виставки, інформаційні куточки, коворкінги, конкурси, анкетування молоді тощо. Деякі з них вже відбулися. Так, школярі, відвідувачі читального залу прийняли участь у коворкінгу «Набуваємо навичок бережливості. Робимо корисні речі з некорисного», під час якого вони виготовляли різні поробки з пластикових ложечок та лазерних дисків.
Для дошкільнят був організований конкурс малюнків «Ми друзі планети», присвячений збереженню ресурсів. Активну участь у ньому прийняли вихованці дитячих садочків №12 і №8. Оцінювали роботу малят користувачі бібліотеки. Підсумки конкурсу були підведені 11 лютого під час тематичної екскурсії.
Для діточок провели цікавий екологічний урок, учасники конкурсу отримали солодощі, а переможцям дісталися ще й іграшки. За перше місце була нагороджена Ріта Штанько (ДНЗ №12), друге місце розділили Артем Криволапов (ДНЗ №12) і Андрій Тарасов (ДНЗ №8). Третє місце посіли також дві учасниці – Настя Нікіфорова (ДНЗ №12) та Соня Бондаренко (ДНЗ №8).
 
Завершився захід переглядом тематичного мультфільму.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий