понедельник, 14 ноября 2016 г.

Толерантна Україна – шлях до Європи



Щороку 16 листопада світова спільнота відзначає Міжнародний день толерантності, підтримуючи право кожної людини на індивідуальність і дотримання своїх переконань, наголошуючи, що толерантність – це аж ніяк не поступливість, поблажливість, потурання чи терпиме ставлення до соціально неприйнятного, – це передусім, активна життєва позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.
До цієї дати Лозівська юнацька бібліотека в рамках роботи Пункту європейської інформації провела Тиждень толерантності. Тут було оформлено книжкову виставку, видання якої розташувались за ланцюжком «Толерантний Я – толерантна родина – толерантне місто – толерантна країна».
Сучасна бібліотека – це не тільки інформаційний центр, але і територія спілкування. Сюди приходять люди з різними думками, люди різних національностей, релігійних вподобань, і кожен з них почувається тут повноцінним і рівноправним з іншими. Привчати ж людину до терпимості маємо вже з дитинства, тому протягом тижня в юнацькій бібліотеці для дітей щодня проводилися різні цікавинки, інформаційні хвилинки, під час яких вони пізнавали закони дружби і доброти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий