среда, 21 декабря 2016 г.

Лотерея від Святого Миколая



Безперечно, найулюбленішим зимовим святом для дітлахів є день Святого Миколая. Діти з нетерпінням чекають щедрого Миколая, пишуть листи, вивчають вірші, співають пісні, приймають участь у конкурсах і змаганнях. Святий Миколай щороку приходить у кожну хатину і обдаровує кожну дитину. Він любить усіх людей, та найбільше – слухняних та чемних дітей.
Традиційно, Святий Миколай не минає Лозівську юнацьку бібліотеку, завжди приносячи подаруночки її юним відвідувачам. Цього року він приніс їм солодощі-«миколайчики» до святкового чаювання, а ще – цікаві настільні ігри: дівчаткам конструктор «Лєго», а для хлопчиків – «Хокей».
Виявляється, у світі є безліч цікавих традицій, пов’язаних зі святом Миколая. От ви, наприклад, знаєте, чому в деяких країнах подарунки кладуть в панчоху чи в черевичок? Або, що в Миколая є ціла зграя помічників. Та й сам Миколай по-різному виглядає і має різні імена: Санта Клаус, Йоулупуккі, Баббо Наталє, Пер Ноель, Мікулаш…  
Про те, які новорічні традиції притаманні різним європейським країнам, діти дізнавалися під час святкового чаювання. До речі, вони самі готували таку інформацію. За тиждень до свята діти отримали лотерейні квитки, і кожен лот мав виконати невеличке «завдання до чаювання» – розповісти щось цікаве про святкування Нового року в європейській країні. Проілюструвати кожен виступ допомогла електронна презентація координатора Пункту європейської інформації Ольги Тарасової.

Комментариев нет:

Отправить комментарий