пятница, 16 августа 2013 г.

Бібліомістечко-2012


      До загальноміського святкування Дня Незалежності України в місті Лозова приєдналася юнацька бібліотека. Вона вперше провела акцію «Читальний зал під відкритим небом».
Посеред площі, на якій проводилися народні гуляння, розмістилося таке собі Бібліомістечко. Бібліотекарі прикрасили його повітряними кульками, вишитими рушниками, прапорцями, яскравими плакатами. Усім городянам роздавали буклети, книжкові закладки і флаєри з інформацією про бібліотеку і її контакти.


Всі охочі мали змогу, зручно розмістившись за столиком, погортати дитячі журнали і книги, представлені на виставках. Потенційні читачі знайомилися з літературою, яка розповідає про національні символи України. Дехто виявив бажання записатися до бібліотеки.
Кожен з малят залишив на пам'ять про перебування на святі свою долоньку. Її вирізали з кольорового паперу і підписували своїм ім’ям. А потім з них створювали аплікації і розміщували на великому ватмані. Так невдовзі тут з’явилися павич, метелик, сонечко, дубок, ялинка і їжачок.

Діти охоче відповідали на запитання вікторини, що вони знають про Україну, згадували українські казки. Та найбільше малечі припав до серця майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. Звичайно ж, дітлахам запропонували зробити найпростіші з них – янгола і зайчика-на-пальчик, для чого знадобилися лише один клаптик тканини і шматочок синтепону. Приєдналися до цього заняття мами й бабусі. Вони допомагали своїм чадам зав’язувати вузлики. Таких іграшок було виготовлено кілька десятків. Їх, зроблених власноруч, діти забрали з собою разом із призами.

А наостанок бібліотекарі роздали малятам кольорову крейду і запропонували розмалювати величезну мапу України, контур якої заздалегідь був зображений просто на асфальті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий